Actuele berichten

Lees meer...
Op carnavalszondag 3 maart viert de Ekklesia om 10.30 uur in de Lutherse Kerk, aan de veemarkstraat 11 Breda.

In de serie over het Evangelie volgens Marcus is dit de vijfde viering. We lezen Marcus 7,1-23 met als centraal thema: rein en onrein. Hoe gaan we om met wat we om ons heen zien en horen? Hoe zorg je er voor dat je niet 'onrein' wordt in doen en denken door de invloeden van buitenaf? In de mens zit schoonheid en goedheid, van buiten komt kwaad en onrecht, hoe blijf je staande, hoe delf je steeds weer het goede in jezelf op? Toespraak wordt verzorgd door Franck Ploum.

Onder leiding van het Ekklesiakoor met dirigent Myriame van genuchten en pianist Henri Heuvelmans zingen we o.a. Delf mijn gezicht op (Oosterhuis/Huijbers), de gezangen uit 'Om Liefdes wil' (Oosterhuis/Oomen) en Wij zullen een van ziel (Oosterhuis/Oomen).
Lees meer...
Op zondag 17 februari viert de Ekklesia om 10.30 uur in de Lutherse Kerk aan de Veemarkstraat 11, Breda.
Dit is de vierde viering in de serie over het Marcusevangelie.

Centraal in deze viering staan de genezingen in Marcus 5. Toespraak wordt verzorgd door Franck Ploum.

Onder leiding van het Ekklesia koor met dirigent Myriame van Genuchten de pianist Elena Yefanova zingen we o.a. Jij, aanhoudend licht (Ploum/Löwenthal); kyrie – Hij onze God Hij één (Oosterhuis/Heuvelmans); Stem als een zee van mensen (Oosterhuis/Oomen) en Psalm 42 gezang (1) – zoals een hert (50psalmen/Huijbers).
Lees meer...
Zondag 3 februari viert de Ekklesia om 10.30 uur in de Lutherse kerk aan de Veemarkstraat 11 Breda. Dit is de derde viering in de serie over het Evangelie volgens Marcus. Centraal staan de 'gelijkenissen uit hoofdstuk 4. 

Toespraak wordt verzorgd door Franck Ploum

Onder leiding van het Ekklesiakoor met dirigent Myriame van genuchten en pianist Daan Boertien zingen we o.a. Klankresten (H.Oosterhuis/A.Oomen); Met niets van niets (H.Oosterhuis/Tj. Oosterhuis); Hore mijn oor (J.Meijer/T.Löwenthal) en De Tafel der armen (H.Oosterhuis/a.Oomen).

Lees meer...
Op zondag 20 januari viert de Ekklesia om 10.30 uur in de Lutherse kerk aan de veemarkstraat 11 Breda.

In onze serie over het Evangelie volgens Marcus lezen we uit hoofdstuk 2 waarin er tegenwerking en verzet op gang komt tegen het optreden van Jezus. Franck Ploum zal de toespraak verzorgen.

Onder leiding van het Ekklesiakoor met dirigent Myriame van Genuchten en pianist Elena Yefanova zingen we o.a. Psalm 107 vrij - Wij woonden donker (Oosterhuis/Oomen), Kyrie - kom met kracht en vuur (Ploum/VanBaest), Psalm 130 vrij - Uit de diepte (Oosterhuis/Löwenthal) en Geest van nieuw begin (Ploum/F.Goodwin).

Activiteiten

Vieringen

Stichting Ekklesia Breda | ANBI | Geestverwanten | Facebook | Twitter