Actuele berichten

11 december 2019
AdKrijnen.jpg
Op zondag 15 december viert de Ekklesia om 10.30 uur in de Lutherse Kerk Breda.

Op deze derde zondag van advent horen we het getuigenis van Ad Krijnen. Aan de hand van psalm 139 neemt hij ons mee op zijn weg van geloof en leven. Van de vanzelfsprekendheid van geloof in onze samenleving, oorlog en bevrijding, priester worden, twijfel, uittreden en verder zoeken in geloof.

Onder leiding van het Ekklesia koor met dirigent Myriame van Genuchten en pianist Elena Yefanova zingen we o.a. Alls wacht op U vol hoop (Oosterhuis/Oomen), Nacht duurt voort (Ploum/vanBaest); Gij die voor mij de ruimte schiep (Oosterhuis/Löwenthal) en De nacht loopt ten einde (Oosterhuis/Huijbers).

Over Ad Krijnen
Ad Krijnen is socioloog. HIj studeerde filosofie en theologie aan het groot seminarie te Breda, sociologie (MA) in Tilburg en doctoreerde in de sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1959 tot 1966 was hij priester van het bisdom Breda. Hij trad uit het ambt uit protest tegen de kerkelijke structuren. HIj werkte vervolgens bijna dertig jaar voor de Provincie Noord-Brabant. Daarnaast was hij actief in kerk en samenleving. Hij is tot op vandaag redacteur van het kwartaalblad van de Marienburgvereniging, vereniging voor kritisch-katholieken en een vaste bezoeker van de Ekklesia Breda.

Activiteiten

Vieringen

Stichting Ekklesia Breda | ANBI | Geestverwanten | Facebook | Twitter