Actuele berichten

13 september 2020
b_320_0_16777215_00_images_Hagar_en_de_engel_-_Rembrandt.jpg
Hagar en de engel
'Life changing events in de bijbel'

Eerste viering in de serie over bijbelvarhalen waarin mensen een engel ontmoeten die de richting van hun leven verandert, of hen inzicht geeft in hoe het met hun leven er voor staat. Want zo zegt de grote Joodse geleerde Hesschel: 'Ontmoetingen met een engel? Dat is groeiend inzicht'

In deze eerste viering staat Hagar centraal, die met haar zoon Ismaël de woestijn in wordt gestuurd door Abraham en Sara. Een pijnlijk verhaal. In de woestijn wordt er redding gebracht door een engel en samen kunnen Hagar en Ismael een nieuw bestaan opbouwen. Er gaan stemmen op die het ontstaan van de traditie van de islam verbinden aan het verhaal van Hagar en Ismaël. Maar daar lopen de meningen over uiteen. En dan is nog maar de vraag: welk verhaal van Hagar en Ismael er dan gevolgd wordt. De Koran heeft immers ook een verhaal over hen maar wat andere accenten.

Toespraak door Franck Ploum

Er is nog geen samenzang. We luisteren naar het Ekklesiakoor o.l.v. dirigente Myriame van Genuchten en pianist Daan Boertien. We horen o.a.: Psalm 16-Hoor je mij (Oosterhuis/Oomen); Psalm 130 -Uit de diepte (Oosterhuis/Löwenthal); Ik wou een tuin (Oosterhuis/ Tj. Oosterhuis); Lied van Ismaël (Oosterhuis/Geneve).

AANMELDEN NOODZAKELIJK KLIK HIER

Activiteiten

Vieringen

Stichting Ekklesia Breda | ANBI | Geestverwanten | Facebook | Twitter