Actuele berichten

Lees meer...

 

Op 5 en 12 juli vieren we om 10.30 uur in de Lutherse Kerk Breda

Franck Ploum zal de toespraken verzorgen. Daan Boertien (5 juli) en Henri Heuvelmans (12 juli) nemen plaats achter de vleugel.

Of er koorzang is, of alleen muziek, dat is nog niet helder. Hoewel de persconferentie van woensdag jl. ruimte geeft aan koorzang, is het RIVM nog niet gekomen met de woensdag jl. toegezegde richtlijnen en restricties hiervoor. We gaan er dus niet van uit.

Samenkomen, elkaar ontmoeten, samen stil zijn, verstillen en luisteren naar woorden uit de Schrift. Muziek en melodie binnen laten komen, wellicht zachtjes mee neuriën. Na afloop – op afstand – horen hoe het met de ander gaat. Elkaar vrede en alle goeds wensen. Kortom genoeg redenen om te komen!

Reserveren noodzakelijk

Voor deze vieringen is reserveren noodzakelijk. Er zijn tussen de 60 en 70 plaatsen (op 1,5m afstand). Het precieze aantal is afhankelijk van het aantal mensen dat alleen of met twee komt. U kunt vanaf nu voor beide vieringen reserveren. Uw reservering is nog geen garantie voor een plaats. Op basis van het aantal aanmeldingen kijken we wie er kunnen komen en bij ‘overtekening’ willen we zorgen dat iedereen in elk geval een van beide vieringen kan bijwonen.

Reserveren doet u via de mail, u geeft uw naam door en de viering(en) die u wilt bijwonen. Komt u samen met iemand en kunt u naast elkaar zitten dan graag in 1 mail samen aanmelden.


Uiterlijk woensdag 1 juli hoort u of u zondag 5 juli daadwerkelijk kunt komen. U ontvangt dan een instructiemail en er komt een filmpje online, over de logistieke gang van zaken.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR DE VIERING(EN)


streamen?
Op dit moment onderzoeken we of de viering live-gestreamd kan worden, zodat mensen thuis mee kunnen kijken. Of dat lukt weten we in de loop van komende week. Terugkijken kan sowieso via ons YouTube kanaal.

Voorbedenboek

Tijdens de vieringen ligt er bij de ingang geen voorbedenboek. U kunt een eventuele gedachte of bede per mail aan ons doorgeven deze gedachten en gebeden worden dan in de voorbede meegenomen. Ook wanneer u zelf niet nar de viering komt, kunt u een voorbede doorgeven. Zet er wel even bij voor welke vieringen (5 en/of 12 juli) uw bede bedoeld is.

KLIK HIER OM EEN VOORBEDE DOOR TE GEVEN

Lees meer...
Nu op ons YouTube kanaal, een speciale uitzending over racisme.

De hele wereld komt in beweging na de moord op George Floyd. Hoe werkt racisme ook in onze samenleving door tot op vandaag? Hoe zat dat ook al weer met de schepping van 'adam'.

Bijdragen van Franck Ploum, Amma Asante, Janneke Stegeman en Mariska Amatsetam.
Muziek en beeld wisselen het gesproken woord af.

KLIK HIER OM HET PROGRAMMA TE BEKIJKEN
Lees meer...
De online uitzending van Pinksteren is op ons YouTube kanaal nog steeds terug te vinden en te bekijken. Een veelkleurige uitzending met bijdragen van Alex van Heusden, Anseln Grün, Janneke Stegeman, Marian Geurten, Abt Gerard Matthijsen, Noa Asrami, Yvonne Ploum en Marjan Bosch.

Tekst en beeld worden afgewisseld met delen uit de Pinksterliturgie 'Licht en liefde onstuitbaar' (tekst Franck Ploum / muziek Arjan van Baest).

Kijk terug en laat je inspireren!

GA NU NAAR ONS YOUTUBE KANAAL
Lees meer...

Vanaf juli gaan de vieringen van de Ekklesia Breda weer van start. Dat hebben we als bestuur maandagmiddag besloten. We vinden het belangrijk om voor de zomerstop toch nog een moment te hebben waarop we elkaar kunnen ontmoeten. Uiteraard worden wel alle restricties en adviezen van RIVM en Overheid in acht genomen. Mochten de maatregelen in de komende tijd worden aangescherpt, dan wordt het starten van de vieringen heroverwogen.

Er zijn nu vieringen gepland op zondag 5 juli en op zondag 12 juli, beide om 10.30 uur in de Lutherse Kerk.

Deze vieringen hebben een wat ander karakter dan we gewend zijn, zo is er geen koor, geen samenzang en er is geen ritueel van brood en wijn. Wat het samen zingen betreft is er te veel onduidelijkheid over het verhoogde risico en het ritueel van brood en wijn geeft te veel beweging in de beperkte ruimte. Ook koffie drinken na afloop zal zeker niet mogelijk zijn. Het accent ligt dus vooral op het samenkomen, elkaar even zien, er klinken inspirerende woorden en er is instrumentale muziek, eventueel aangevuld met CD-muziek.

De kerkzaal zal ingericht worden met stoelen op 1,5 meter afstand. Er staan losse stoelen en tweetallen. In totaal is er dan ruimte voor zo’n 60 zitplaatsen. Gezien dit geringe aantal zal van te voren AANMELDEN noodzakelijk zijn. Aanmelden kan vanaf half juni.

Er zal een protocol ontwikkeld worden waarin de logistiek geregeld wordt van aankomst, handen desinfecteren, naar de zitplaats gaan, gebruik van sanitair en na afloop de ruimte weer verlaten.

Half juni ontvangt u een nieuwsbrief met daarin de aanmeldprocedure en meer informatie over de inhoudelijke invulling van de viering. Mochten er in de tussentijd nieuwe ontwikkelingen zijn dan informeren wij u hierover.

Tot die tijd hopen we dat we via de YouTube uitzendingen met elkaar virtueel verbonden kunnen blijven.

Vrede en alle goeds

en blijf gezond!

Bestuur Stichting Ekklesia Breda

Activiteiten

Vieringen

Stichting Ekklesia Breda | ANBI | Geestverwanten | Facebook | Twitter